Proiectul Biodiversitate urbană este un proiect al asociației Interact Projects
Partenerul nostru în acest proiect este Grădina Botanică Dimitrie Brandza din București, a cărei misiune include conservarea plantelor și educația pentru mediu. Astfel, Grădina Botanică este activ implicată în educația copiilor, elevilor și tinerilor privind abordarea unor probleme simptomatice, inclusiv schimbările climatice, și în formarea unor generații responsabile, care să contribuie la generarea de soluții pe termen imediat, mediu și lung. Colecțiile de plante vii ale partenerului nostru Gradina Botanică, herbarul si muzeul, precum si consultantul nostru specializat (doctor in biologie) reprezintă atuuri ce sperăm să garanteze succesul proiectului, atât în latura sa teoretică cât și practică.
Astfel, grădina are deja experiență în dezvoltarea unor grădini-pilot (Grădina Bunicii, Grădina Istorică) precum și în derularea unui program educativ MICUL BOTANIST. Expozitiile de fotografie (Fructe si seminte, Plante rare din flora Romaniei, Plante invaziv din Romania) și workshopurile tematice, sunt dovada implicării permanente în educația pentru mediu.
Descoperă secretele naturii prin cercetările realizate la Grădina Botanică „D. Brandza” din anul 2000, de când e angajată aici. Coordonează proiecte de educație pentru mediu precum „Grădina Bunicii”, unde vizitatorii de toate vârstele pot descoperi lumea magică din grădina de legume. Este secretar științific al Grădinii Botanice și cadru didactic la Facultatea de Biologie. Este autoarea tuturor fotografiilor prezentate în secțiunile "Plante invazive" și "Plante spontane".
Autoarea tuturor articolelor de specialitate de pe site este biolog doctor Petronela Coman-Comănescu.
Sursele fotografiilor de pe site sunt: - Petronela Coman-Comănescu - Quartz SRL - Envato